Bedrijven

Vind divers talent dat aansluit bij jouw vacatures en bredere bedrijfsstrategie

  • Je vacatures in de kijker voor internationale en multiculturele hoogopgeleide profielen die in België wonen
  • Employer branding naar een meer diverse talent pool
  • Aanbod op maat: van vacature plaatsen over concrete gescreende profielen tot zoekopdrachten op maat
  • Expertise in steunmaatregelen van de overheid rond divers talent  

Talenten

Vind werkgevers die geloven in jouw extra kracht als internationaal & multicultureel talent

  • Je profiel zichtbaar voor een breed en warm netwerk van Belgische werkgevers
  • Concrete vacatures met focus op extra talen, specifieke competenties en/of multi-culturele achtergrond als een plus
  • Leerrijk screeningsproces met concrete tips & tricks voor de lokale jobmarkt en een energieboost om actief en gericht te zoeken
  • Deel van een warme community die samen een versterkend netwerk uitbouwen

Een community voor en door elkaar

Om een job of een geschikte medewerker te vinden doe je vaak bewust of onbewust beroep op jouw netwerk. De netwerken van internationals en multiculturele talenten en die van Belgische werkgevers kruisen elkaar niet. En dit is waar wij in het plaatje komen. Talentree bouwt aan een community door en voor elkaar waar zowel werkgever, talenten, partnerorganisaties… elkaar versterken.

Diversiteit als strategische keuze

Diversiteit wordt vaak aanzien als een soft topic in bedrijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en knelpuntvacatures zijn de voornaamste drijfveren en werken drempelverlagend. Het zijn echter de bedrijven die een actief en strategisch diversiteitsbeleid voeren die een voorsprong nemen. In de ‘war voor talent’ zij de sterkste employer brands. Daarenboven werkt diversiteit versterkend voor hun groei, internationalisatie en innovatiebeleid. 

We geloven in jou, jij ook?

Jouw multiculturele of internationale achtergrond is een troef, op ons platform zal je dan ook werkgevers vinden die net zo denken als wij. Een andere kijk op de wereld, het kunnen van een extra taal, een nieuw netwerk zijn maar enkele extra’s die jij je toekomstige werkgever kan bieden.

Leerrijk screeningsproces

Je wordt deel van de Talentree talent pool door een screeningsproces te doorlopen. Hierbij zal je een aantal testen ondergaan en ook bij ons op interview komen. Gedurende al deze stappen kan je rekenen op onze feedback. We geven je concrete tips en verruimen je blik op de Belgische arbeidsmarkt. 

Expertise 

Onze ervaring leert dat het belangrijk is eerst concrete uitdagingen te definiëren, zodat diversiteit voldoende hoog op de agenda komt. Start in teams waar diversiteit het meeste verschil kan maken zoals sales, marketing, innovatie en HR. En maak gebruik van de steunmaatregelen van de overheid om met weinig risico te experimenteren en te leren.